Dagbogen live fra USA :)
 
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Hjemrejse
 
Onsdag den 5. december 2007
Så er jeg ankommet til Købehavn, og hvilken service - intet trådløst netværk, så jeg måtte for første gang i dag have penge op ad lommen :) for at kunne holde teamhub.dk opdateret. Copenhagen Airport
 
Flyveturen fra Billund til København gik ganske fredeligt, dog med lidt opstartsproblemer grundet vinden - mit fly kan du se i billedgalleriet :) Afskeden med det danske blev taget på behørig vis - to rister med brød - velbekomme - ny update når jeg er kommet til Chicago (hvis der findes trådløst netværk der).

Intet trådløst netværk, da jeg landede i Chicago lokal tid kl. 17.40 - en time senere var jeg kommet igennem tolden og blevet lukket ind i "Guds eget land". Flyveturen til USA gik stille og roligt, fik lidt godt at spise, et enkelt glas rødvin og lidt lækkert til kaffen. Derefter kunne jeg nappe en enkelt time på øjet inden at "Simpson the movie" var på programmet. Velankommet til USA fandt jeg ud af at flyet til Denver var forsinket en time - hvad skal man så bruge ventetiden på? Gæt en gang - KLOVN SÆSON 3.

 
Kl. 23.20 landede jeg i Denver inden at turen gik til hotellet... I stedet for at bruge omkring to timer til at komme "hjem" havde jeg valgt at overnatte på hotel, og dermed starte den første rigtige dag i USA udhvilet...

Tilbage til toppen

Torsdag den 6. december 2007
Denver International Airport Veludhvilet kunne jeg vågne til lyden af Infernal og deres "SUNRISE"... Ikke en skiferie uden at blive vækket af denne sang. Efter et hurtigt bad og en kop kaffe kunne jeg ellers vente på at Mike, min værtsfar skulle komme og hente mig - kl. 10.00 ringede han og sagde at han blev forsinket grundet snevejr :)

SNEVEJR... NICE NEWS - så ventetiden blev naturligvis brugt i sammen med en kop kaffe og KLOVN.

   
Omkring kl. 11.30 dukkede Mike op og dermed kunne vi endelig sætte kursen mod Summit County - halvvejs oppe mødte vi det føromtalte snevejr... Ikke for at gøre jer derhjemme misundelig - men så siger vejrudsigten sne torsdag, fredag, lørdag og søndag :)

Et par timer senere kunne jeg endelig møde "HOME" igen. Nu hvor snakken på "HOME" kan jeg ikke lade være med at tænke på sangen af samme navn, som er skrevet af Chris Daughtry - faktisk en ganske god og meget meningsfyldt sang.

 
En hurtig udpakning blev foretaget inden at jeg besøgte en af de mange lokale skibutikker. Jeg havde bestemt mig for at leje mine ski og kun medbringe støvlerne hjemme fra Danmark. Et par Salomon (SKI PÅ TRE BOGSTAVER ifølge en eller anden stiv tømrer) kunne bevilges.

Da skiene var blev fundet og Jäegermeisteren købt kunne jeg aflægge Eric Fisher et besøg for at planlægge ugens program.

Snevejr i Frisco, Colorado
 
Omkring kl. 17.00 kom Theresa så endelig hjem og det var tid til at få en enkelt before-dinner-drink, som i mit tilfælde bestod af diverse smagsprøver fra de lokale bryggerier. Aftenen sluttede med Skadestuen (ja, man er vel amerikaner) imens at sneen dalede fra en næsten skyfri himmel - jeg glæder mig maks. til i morgen hvor at skiområdet Winther Park bliver indtaget...

Tilbage til toppen

Fredag den 7. december 2007
Da klokken slog 06.30 var det ligesom at der var noget som trak i mig udover Infernal og Sunrise - hvad det var vidste jeg ikke, men jeg havde en god fornemmelse i maven, og der skulle ikke gå mange sekunder førend at denne fornemmelse fik smilet frem på Kristoffersens læber. I løbet af natten havde snevejret fortsat og der lå vel mellem 30 og 45 cm sne i indkørslen. Mike & jeg måtte i gang med snerydningen inden at turen kunne sættes mod Winther Park.

Efter en lille køretur på små to timer kunne jeg endelig mærke de amerikanske pister under mine fødder - total powder paradis. Der gik heller ikke mange minutter inden at den første sne var indtaget :)

 
En snedækket Jeep :) - Kender du den Danni? En god time senere kunne frokosten indtages i de vanlige omgivelser - tre slags at vælge i mellem - suppe, pizza eller burger! Konceptet er vel det samme lige meget om dette hedder USA; Østrig eller Frankrig.

Efter frokosten benyttede Mike og jeg lejligheden til at sætte vores homo-talenter på spil, og efter rygterne så kan vi godt være med til en vis grænse, men homo'er - never ever...

 
Efter nogle gode timer på ski var det på tide at finde vores nye hjem - et luksus hus lidt udenfor Winter Park - dejligt! Aftenen blev brugt på KLOVN og tidligt i seng - luften er lidt anderledes herovre :)

Desværre var vejret på pisterne ikke til billederne, så jeg regner og håber at jeg får slæbt kameraet med derop i morgen, lørdag. Det bliver også i morgen at vi skal se min værtsbror Riley i aktion som Freestyle Rider - det skal nok blive spændende!

Winter Park Ski Resort

Tilbage til toppen

Lørdag den 8. december 2007
Da jeg vågnede kunne jeg ikke lade værre med at sende tankerne hjem til Danmark - da jeg vidste at mange havde været til julefrokost :) Jeg havde også valget mellem at tage til julefrokost i Jyske Bank eller vælge en total fed powder dag i USA - valget faldt naturligvis på sidste og for øvrigt er julefrokoster i Jyske Bank regi også et fy ord i min verden - og så snakker vi ikke mere om det!

Efter at Theresa, Mike og jeg skulle hjælpe med at få udleveret diverse startnumre var det på tide at komme af sted ud på pisten. Det havde sneet hele natten, så det var bare en total nice dag som ventede i det fjerne - indtil frokost gik dagen primært med at varme kroppen op og indtage en masse amerikansk sne - for man blive jo ikke en bedre skiløber hvis man aldrig vælter :)

 
Mike, John & Theresa i liften Lige inden frokost var det på tide at se Riley i aktion - en ung gut på 18 år, som er med i opløbet om at komme med til Junior OL. Første gennemløb gik rigtig flot - han blev nummer 6 ud af 60 - andet gennemløb gik også pænt og endte alt i alt som nummer 9 ud af de 60 - samlet set.

Kigger vi kun på hans række blev han nummer 5 - virkelig flot! Freestyle var kategorien og jeg må tage hatten af de unge mennesker, da det er utroligt hvad de kan gøre uden at slå sig! I øvrigt var jeg den eneste som kørte med rygskjold!

   
Da Mike & Theresa havde noget arbejde at lave benyttede jeg lejligheden til komme rundt i det store område. Thomas Uhrskov og dennes sammenligning mellem bryster og skiområdet kan jeg kun skrive under på - det er altså sværere at komme rundt over det hele selvom man gerne vil :)

Jeg benyttede blandt andet lejligheden til at få pulsen langt over 180. Pisten, som jeg havde valgt, var en dobbelt sort pukkelpist - normalt ikke et større problem, men i dag var det! Det sneede, puklerne var overalt og man kunne ikke se 50 meter frem. Derudover havde pisten vel nok en hældning mellem de 35 og 40.

 
Da pulsen var kommet ned i normalområdet igen kunne vi sætte kurs hjem mod luksushuset og gøre klar til aftenens store party! Riley og hans skiteam var inviteret over til lasagne.

Aftenen forløb ganske underholdende! Et hold forældre låste deres nøgler inde i deres bil og da Theresa ikke havde mere opvaskemiddel til opvaskemaskinen brugte hun bare alm. opvaskemiddel, hvilket endte med at hele køkkenet lignede et stort sæbebad! GODNAT :)

Ganske God Danskerstil

Tilbage til toppen

Søndag den 9. december 2007
Efter en begivenhedsrig aften kunne jeg endelig lade mig vågne til tonerne af den kendte Sunrise, og ja - solen stod flot over Winther Park denne morgen. Sneen havde igen væltet ned hele natten, men det var ikke det som overskyggede dagens nyhedsprogrammer - der havde åbenbart været noget skyderi nede i Colorado Springs... Men bare rolig - THE DANE IS OKAY!
 
Riley, Theresa & Mike Søndagen forløb ligesom de to andre dage - Riley skulle igennem træningen inden at selve konkurrencen kunne finde sted. Imens at han hyggede sig med træningen kunne jeg passede gå på opdagelse i "Mary Jane".

Man må tage hatten af for amerikanerne - til trods for snefald de sidste 72 timer kørte samtlige snekanoner på fylde tryk, så kom ikke her og sig at sneen ikke er homemade!

   
Tilbage til konkurrencen - Riley gjorde det ganske fint i første gennemløb, mens hans i andet gennemløb han havde desværre et mindre uheld - ren danskerstil! Heldigvis skete der ikke der ikke det store med ham, så skaderne kunne udbedres af kæresten...

Da klokken nærmede sig 15.30 var det på tide at komme retur til Summit. Da vi ankom var indkørslen dækket af sne, så Mike og jeg måtte i gang med at den store snerydning inden at en enkelt before-dinner-drink kunne indtages (vodka med club soda). Aftenen blev brugt på god mad, rødvin og god film, The Guardian.

PS - Jeg har taget noget video de sidste par dage, men de ligger som rå-format lige p.t., hvilket vil sige at de fylder langt over 70 MB - de vil blive redigeret og blive uploadet når jeg har fået det tekniske på plads!

Tilbage til toppen

Mandag den 10. december 2007
Jeg tillod mig at sove lidt længe i dag, så da Infernal vækkede mig kl. 07 blev vækkeuret sat på pause imens at jeg nød min skønhedssøvn (nogle vil lægge mere tryk på skønhed end andre)...

Jeg havde egentlig ikke planlagt hvor dagens skitur skulle gå hen, men da Theresa havde et gratis all around pass, som jeg kunne låne var valget ikke svært... Jeg skulle naturligvis tilbage til stedet, hvor jeg lærte at stå på ski, nemlig Copper Mountain...

 
Selve Copper Mountain består af fire bjerge, som er opdelt efter niveau, hvilket vil sige et begynderbjerg osv... Tidligere i dagbogen har jeg jo bekendtgjort jer med det faktum, at det er svært at komme rundt over det hele under at noget går til spilde!

Jeg vil selv sige, at jeg gjorde et godt forsøg i dag! Jeg startede ovre på begynderbjerget og endte på bjerg nr. 3, da bjerg nr. 4 var lukket... Der var fart over feltet, men jeg beholdte kortet!

Kan det siges mere enkelt?
   
Da klokken slog 16 var det på tide at komme retur til Frisco, og et hurtigt bad senere var jeg på vej til Denver - skulle ned og besøge en dommerkollega, den altid friske og venlige irske George Pedron... Vi havde nogle gode timer sammen inden at turen gik retur i snevejr, så det tog lige 5 minutter ekstra at komme hjem!

Tilbage til toppen

Tirsdag den 11. december 2007
Tirsdag er altid lig med Rotary dag og i dag var heller ikke nogen undtagelse. Det var dejligt at komme tilbage og trykke lidt hænder... Og så var morgenmaden også gratis, hvilket er vigtigt at bemærke. Efter et overstået møde kunne jeg endelig komme hjem og skifte den pæne tøj ud med skitøjet.
 
Kevin, Jeff, MKK & Skip Dagens program gik en tur til Vail, som ligger omkring 40 minutter fra Frisco. Vail er uden sammenligning nok et af de bedste skiområder i USA. Opbygningen af området minder faktisk meget om Les Meniures, som bekendt er næste destination i uge 3.

Total frisk powder og ingen mennesker på bjerget - sådan skal det være... Timerne fløj af sted! Vi kom på bjerget klokken 10.30 og var nede igen kl. 16.15... Det må vist nok kaldes effektiv!

   
Nu siger jeg vi, så kan jeg naturligvis ikke omtale mig selv i flertal, så med til Vail havde Jeff & Kevin Burns valgt at gøre mig selskab. Jeff arbejder som advokat til dagligt og Kevin er en af vennerne fra High School. Foruden Kevin & Jeff havde Skip Wrape også valgt at gøre os selskab - Skip er tidligere medlem af Rotary, men er i dag bosiddende i Missouri.

Da jeg kom hjem stod menuen på American Burger, så sulten gik jeg ikke i seng! Nu hvor vi snakker seng, så havde jeg regnet med at jeg skulle havde lavet lidt arbejde i aften, men jeg sprang på sengen tidligt (kl. 22) efter en total fed dag på ski! Se evt. billederne i galleriet.

Tilbage til toppen

Onsdag den 12. december 2007
Endnu en dejlig dag er på vej til at lakke mod enden! Det blev en meget begivenhedsrig dag med awesome skiløb, en sjov hændelse og interessante informationer sidste på aften... Lad os starte fra begyndelsen med der var en gang - ej det bliver sgu for kedeligt :)
 
Dagen i dagen var afsat til Keystone Resort og Tom Festa! Tom Festa er en ung gut på 75 år som står på ski 6 dage om ugen, for om søndagen går han i kirke med konen, Linda.

Tidligere har han arbejdet 20 år som politimand ovre i Harlem i New York inden at han blev skipatroller, hvilket har været hans job igennem de sidste 35 år. Siden 1986 har han arbejdet ved Keystone Resort, så det var en erfaren mand at have med i dag.

Tom Festa
   
Før frokost blev dagens skiløb brugt på den nedre del af området, hvor han havde en fantastiske evne til at finde uberørt sne gang efter gang uden at vi kom ud i offpisten eller noget! Vi fungerede egentlig bare som testkaniner på "runs" som ikke var åbne for offentligheden endnu.

Efter frokost var det tid til at komme om på den anden siden af bjerget og ud i bowl'en... Igen må jeg tage hatten af for Tom - ikke én eneste gang blev vi mødt med dårlig sne eller ødelæggende "rocks" på bjerget. En sand mester i min verden. Efter denne awesome dag på ski skulle jeg lige en tur forbi Theresa's kontor for at aflevere noget...

 
Maskot & MKK Da jeg kom hen til min bil ville skæbnen være den, at jeg var i gang med at få en parkeringsbøde - nu var gode råd dyre, for jeg holdte et sted jeg ikke måtte (hvilket jeg ikke kunne se grundet sneen)...

Jeg måtte i gang med talegaverne og da jeg hurtigt fik fortalt, at jeg kom fra Danmark vågnede politimanden op og sagde at han egentlig stammede fra Norge - lidt ping bong frem og tilbage - og jeg slap uden en bøde!

 
Aftenen blev brugt i selskab med min tidligere co-principal fra Summit High School, Frank Mencin, som er altid god for en god joke!

Vi benyttede aftenen til at besøge den gamle skole, og jeg må da indrømme at billederne strøg forbi op til flere gange... Imens at jeg genopfriskede gamle minder kunne vi overvære en til tider dramatisk basketball kamp, ganske underholdende trods alt. Da jeg endelig kom hjem ventede der lige et par timers juraopgave inden at sengen kunne indtages! God nat og sov godt :)

Tilbage til toppen

Torsdag den 13. december 2007
Da jeg vågnede til tonerne af "Sunrise" ventede der en meget lang dag set med familien Campbells øjne, men set med mine - en ganske normal dag... Forklaringen er den, at Campbell's gerne står op kl. 5 og hopper i seng omkring kl. 21 - men jeg havde valgt at bruge dagen sammen med min tidligere lærer fra Summit High, counsellor fra Rotary og buddie, Eric Fisher.
 
Efter at jeg havde fået hentet et nyt skipas under mottoet discount is good, free is better - kunne jeg sætte kursen mod Vail. Klokken 10 var jeg kommet på pisten og der fra gik det ellers bare der-ud-af!

En time senere var det på tide at mødes med Eric, og derfra kunne vi ellers indtage den første "hot chocolate with snaps" - Nu havde det så ikke meget at gøre med snaps, men alligevel smagte det da af en eller anden form for alkohol.

Eric & jeg på vej over mod Blue Sky
 
Eric Fisher - med glimtet i øjet :D De efterfølgende timer blev brugt ovre i "Blue Sky". Sneen derovre var awesome, ingen mennesker overhovedet, solen skinnede og ja - der var "blue skys" over det hele - kan det være mere enkelt?

Da "Blue Sky" lukkede kl. 14 var det på tide at komme tilbage og indtage en ny "hot chocolate" inden at turen kunne gå ned af bjerget og ned mod Golden Peak og vores lejlighed (som i øvrigt ligger en snebold fra pisten)...

 

Imens at Eric nappede sig en kort lur fik jeg genbestilt mine billetter til hjemrejsen inden at vi kunne sætte kursen mod Red Lion. Allerede da vi gik forbi udenfor var der godt i gang i stedet - og det tog da heller ikke mange minutter inden at den første "1554" var indtaget. "1554" er en mildere udgave af Guinness.

Inde på Red Lion har jeg aldrig mødt en mand som kan spille guitar, som DJ Dumle mikser hits fra 90'erne - et passende ord må være OUTSTANDING... Phil var navnet og han kunne sætte gang i biksen. Da han stoppede kl. 18 kunne vi lige nå en tur i den udendørs hot top - det var en rar fornemmelse at sidde der med en kold øl i hånden og se temperaturen nærme sig minusgrader.

Efter en hurtig omklædning var det på tide at få lidt godt at spise - all you can eat Spareribes... Ikke dårligt... Da klokken blev 20 kom Phil retur og spillede indtil at klokken slog 1. Et par "1554´er" blev det da også til inden at vi kunne trille i seng - nogle mere ramt end andre (Amerikanerne er jo ikke helt vant til at drikke)...

Tilbage til toppen

Fredag den 14. december 2007
Da klokken slog 8 var det på tide at komme op! Jeg var i hvert fald frisk, hvilket var mere end man kunne sige om Eric. Jeg ved ikke om de der "1554'er" havde taget hårdt på ham, men faktum var i hvert fald, at han skulle lige have en time mere på øjet inden at vi kunne drage ud i sneen.

Vi manglede stadigvæk et par "bowl's" inden at vi kunne sige, at vi havde været rundt om det hele. I et tempo, hvor selv en kørestolsbruger kunne følge med, kom vi da også rundt om alle ydrepunkterne. Eric var ramt, så det blev til en del pit stops inden at vi kunne lukke Vail af da klokken slog 15.

 
Med Thomas Buttenschøn i ørene kunne turen gå tilbage til Summit. Da jeg ramte Summit havde jeg lige nogle julegaver m.v. som skulle købes, hvilket blev klaret ganske hurtigt.

Da Mike & Theresa havde valgt at tage af sted på en miniweekend i Vail havde jeg huset for mig selv :) Den mellemliggende tid blev dog brugt på diverse mails, hjemmesider og afslapningen inden at jeg kunne gøre mig klar til aftenens program.

 
Aftenens program stod på Rotary X-mas party i Keystone... Menuen var gratis mad og drikke, så jeg havde naturligvis inviteret mig selv og min store appetit... Det var nogle hyggelige timer i selskab med alle medlemmerne fra Rotary - og ja - selvom det er 7 år siden, at jeg var exchange student herovre, så er flere stadigvæk af den opfattelse at Danmark er hovedstaden i Sverige...

Aftenen bød også et mindre problem... Den lånte bil kunne ikke klare aftenens frostvejr, så jeg måtte låne Eric's bil. Jeg håber at vi kan få den op ad bakken i morgen, ellers får jeg travlt på min jernhest...

PS - jeg lod mit Canon Powershot S2 blive hjemme, så ingen nye billeder i galleriet.

Tilbage til toppen

Lørdag den 15. december 2007
Dagen før dagen - øv øv øv! Sådan er det jo, men alligevel lidt trist... Nå, men back to business - dagen startede kl. 6 hvor Infernal havde held til at vække mig. En time senere var den første kop kaffe indtaget og jeg kunne hente Eric. Vi havde besluttet os for at tage et bare "runs" ved A-basin inden at vi skulle igang med dagens store redningsaktion.

Normalt piver jeg ikke, men damn hvor var det koldt... Det er min bedste overbevisning, at selv en isbjørn ville havde frosset... To gennemløb blev det til inden at Eric havde fået nok. Tilbage til varmen og tilbage til dagens første store projekt - bilen...

 
Utroligt hvor megen underholdning man kan få ud af en FORD :D Ford'en havde over natten smidt luften i begge bagdæk, så nu var gode råd dyre... Vi måtte have fat i en kranbil - to timer senere og mange grin senere havde vi endelig fået bilen transporteret fra Keystone til Frisco.

Der kom luft i begge bagdæk igen, men desværre var det ene stadigvæk utæt, så jeg måtte i gang med det store hjulskift da Mike kom hjem...

 
Ellers gik eftermiddagen med diverse indkøb med Eric inden at jeg kunne sætte kursen mod Frisco og dagens næste store projekt - jeg havde lovet at lave mad til Mike & Theresa... Lad os blot konkludere at vi ikke gik sulten i seng!

Aftenen blev også brugt på én af mine top-ynglingsfilm, "The American President" med Michael Douglas. Det var i øvrigt en film, som jeg så for første gang tilbage i november 2000 - lige efter at Bush fejlagtigt i nogens øjne havde vundet valget foran Al Gore - og så snakker vi ikke mere om det valg. Da filmen var slut kunne jeg endelig trække mig tilbage og begynde nedpakningen af mine sager efter knap 1½ uge i USA.

Jeg tager fra Frisco i morgen kl. 05.00 inden at jeg flyver fra Denver kl. 10.25 til Newark (New Jeresey), hvor jeg lader 16.10 - en lille time senere går den med SAS hjem til København, hvor jeg lader kl. 07.00 mandag morgen, og hvis alt går vel så hedder den ankomst Billund kl. 09.45 - jeg regner med en live-update fra Denver og København!

Tilbage til toppen

Hjemrejse - Søndag den 16. december 2007 & Mandag den 17. december 2007
Godmorgen, godmorgen - lettere udhvilet kunne jeg stå til Sunrise klokken 04.00 - en lille time senere kunne jeg sige "goodbye & see ya" til Frisco - et par timer senere kunne jeg tjekke ind i Denver... Da indtjekningen var på plads kunne morgenmaden indtages inden at jeg fandt frem til Gate 29 - i selskab med Klovn sæson 4 forløb ventetiden ganske hurtigt og jeg nu er jeg faktisk klar til at stige ombord på flyet til Newark.

JA - jeg troede at jeg skulle flyve til Newark, men nej! Grundet diverse snestorme m.v. er hele min rejseplan ændret - det tog knap to timer at ændre det, så min rejseplan er nu følgende:

  • From Denver to Los Angeles - letter kl. 14.55 og lander kl. 16.24
  • From Los Angeles to Frankfurt - letter kl. 17.25 og lander kl. 13.25 (mandag)
  • From Frankfurt to Munich - letter kl. 15.35 og lander kl. 16.35 (mandag)
  • From Munich to Billund - letter kl. 18.40 og lander kl. 20.15 (mandag)

Så rejsen blev lige forlænget lidt mere end beregnet - ny update når jeg har spist frokost...

Intet trådløst netværk i Los Angeles, Frankfurt og Munich, så opdateringen måtte vente til at jeg endelig kom hjem til Brædstrup efter en forlænget rejsetid på knap 13 timer... Med til historien hører der, at der på flyet mellem Los Angeles og Frankfurt var der en baby, som skreg konstant i 13 timer - virkelig flot og meget irriterende, men udover dette mindre problem gik hjemrejsen helt uden problem.

I lufthaven i Munich mødte jeg i øvrigt dommerkollegaerne Ole V. Hansen & Nicolai V., som var på vej hjem fra deres rejse til Qatar. I øvrigt, så tager Nicolai af sted igen på onsdag til Hamborg, hvor han torsdag aften skal dømme kampen mellem Hamborg & Basel i UEFA-cuppen. God tur til ham og gutterne (Bo, Torben & Thomas).

I alt kan jeg kun være godt tilfreds med de sidste 1½ uge i USA - det har virkelig været fedt at komme tilbage til Staterne. Det var fedt at se de gamle venner igen, det var awesome at være ski i 9 dage og sidst, men ikke mindst - så er det vel de færreste som besøger 5 forskellige skiområder på 9 dage og kun betaler for Én dag på ski - mit motto må derfor være:

DISCOUNT IS GOOD, BUT FREE IS BETTER...

GOD JUL & GODT NYTÅR

PS Teamhub.dk vender tilbage i uge 3 når turen går til Les Meniures.

Tilbage til toppen

 

Copyright © Teamhub.dk