Fredag den 3. januar 2014 & lørdag den 4. januar 2014

Turen startede fra Askildrup fredag klokken 17,00 med kurs mod Horsens for at hente Mads. Herfra satte vi kurs mod Østrig. Turen gik fint, børnene klarede det over al forventning. Vi ankom lørdag omkring kl. 10.00. Vi fik morgenmad på MC. Donald. Efter indkvartering tog  mændene og Aviaya ud for at stå på ski, Anne- Mette og mormor blev i lejligheden med Milo, da han trængte til at sove. Lidt senere kom Kim med Aviaya, da hun også var noget træt efter den lange køretur. Efter aftensmaden var vi alle klar til at se dyner, så det varede ikke længe inden vi alle gik til ro.

 

Søndag den 5. januar 2014

Morgenen started omkring kl 8, da ungerne vågnede og fik os andre ud af fjerene. Da vi havde fået gnedet søvnen ud af øjnene og konsumeret en lækker morgenmad, drog Mads og Bo ud på pistevisning sammen med guide Trine. Imens pakkede Kim, Anne-Mette og Hanne-Mie ungerne i adskillige lag varmt tøj for at proppe dem ind i den lille Yaris og køre op ad en yderst stejl bjergside for at finde et fint børne ski-område i den anden ende af Sölden by. Efter en ret så interessant opfart med en enkelt omvej eller to (Yarisens vinterdæk blev lige testet) endte vi tæt på et fint område, som vi ville have børnene ud på. Aviaya havde sine ski med og Milo blev placeret i kælken, som blev trukket af Hanne-Mie. Vi skulle et lille stykke nedad for at komme hen til T-liften så vi kunne komme op ad bakken. På dette korte stykke fik Hanne-Mie lige smagt på sneen et par gange, hviklet resulterede i at Milo også lige kom ud og nærstudere sneen lidt, men vi kom alle helskindet ned til bunden af liften. Dog var Aviaya ikke just i ski-humør, og Anne-Mette havde (smart nok) lige glemt sit liftkort hjemme i lejligheden. Derfor måtte Kim lige en tur tilbage til bilen og hjem i lejligheden efter liftkortet, mens Hanne-Mie og Anne-Mette legede lidt med ungerne. Dog var Aviayas humør ikke just i top, og efter kort tid endte vi inde på en cafe, hvor ungerne fik en varm cacao at holde varmen på, mens vi ventede på Kim. 
Da Kim havde fået hentet liftkort og kommet tilbage til os andre, måtte vi dog atter engang vende tilbage til lejligheden, da Milo var meget meget træt og Aviaya meget meget sur. Resultatet blev at vi tog en middagsmad derhjemme i lejligheden med ungerne, hvorefter vi puttede Milo. Aviaya var imidlertid blevet i meget bedre humør, og Kim, Anne-Mette og Aviaya tog derfor igen op på pisterne, hvor vi mødtes med Mads. Bo var blevet træt efter en dejlig omgang pistevisning og tog liften ned til Hanne-Mie og Milo for at slappe af.
Det blev til 3 gode ture ned af den blå piste med Aviaya, som med højt humør blev mere og mere sej til at stå på ski (med Kim som støttende holder i bedste brede danskerstil og med baglænds plov (med resulterende "syreben" heraf)
Aviaya har måske endnu ikke lært at stå på ski selv, men til gengæld er hun allerede en hærdet afterski-kunde, da hun tre gange idag har været inde og få varm cacao med flødeskum - det er et hit!!
Den sidste nedfart var for Aviaya dog ret så kold, og derfor tog hun kabinen ned sammen med Kim, mens Mads og Anne-Mette snuppede pisten hele vejen ned til bunden af bjerget, inden vi alle samledes i lejligheden til en god omgang aftensmad. Milo havde i mellemtiden formået at holde Bo og Hanne-Mie fuldt beskæftiget efter sin middagslur. Den knægt minder grangiveligt om egernet Hammy fra "Over Hækken!!".
Aftensmaden bestod af lidt rester af pasta og kødsovs fra igår, samt lidt pølser og spaghetti med brød til - en rigtig skiferie-aftensmad :-)
Nu er ungerne puttet og sover sødt, og vi andre sidder og småsover i stuen, inden vi også skal i seng snart...

 

Mandag den 6. januar 2014

Milo vågnede ca. kl 07:45 med skoldkopper men var egentlig kun lidt sur fordi hans fod gik ud igennem hans natdragt. Vi fil indtaget morgenmaden i nogenlunde tid (Mads temmelig hurtigt fordi han skulle nå en pistevisning kl 09:30 på den anden side af bjerget) Da vi alle var kommet i skitøj og havde fået kælken spændt på ryggen erfarede vi dog at der var en urimelig lang kø ved Giggijoch liften og det blev ikke bedre at vi havde glemt Aviayas skistøvler. Køen gik dog nogenlunde hurtigt da vi alle var kommet i liften efter ca. 30min. Vel oppe på bjerget tog vi lige et par ture ned ad pisten med Aviaya, mens Hanne-Mie og Milo hyggede nede for bunden af pisten og kunne se når Aviaya kom ned.

Vi spiste en dejlig middag på bjergrestauranten, hvor vi slappede lidt af. Milo var blevet træt af al den friske luft og kælketuren. Dette afholdt ham dog ikke fra at konsumere halvdelen af morfars middagsmad. Efter maden tog Hanne-Mie, Milo og Anne-Mette liften ned igen, da det var ved at være tid til Milos middagslur. På vej ned i liften var den lille fyr sendt til tælling, og kunne knap holde sine øjne åbne på turen ned. Milo og Hanne-Mie tog hjem i lejligheden, mens Anne-Mette tog liften op igen for at køre lidt mere. Imens oppe på bjerget havde Aviaya hurtigt fået smag for skiløbet. Efter Far havde bakket et par kilometer i plov med Aviaya, fik Mor lov til at køre en tur sammen med hende så Far også kunne få en tur. Resultatet var dog overraskende fordi Aviaya ikke gad at køre sammen med Mor (hun kører åbenbart ikke vildt nok) men ville i stedet køre selv, det gjorde hun over alt forventning og drønede afsted ned over pisten med kurs imod Morfar. Aviaya mestrer nu både at bremse og dreje selv, så i morgen skal hun køre med skistave – STOR pige!

Morfar tog Aviaya med ned fra bjerget ca. kl. 14:45 – det passede perfekt fordi det resulterede i en alt i alt rigtig god skidag med højt humør hos Aviaya fra start til slut. Nu kunne Mads, Anne-Mette og Kim køre en tur for os selv og få nogle pistekilometer i benene inden dagen var omme. Vel nede i lejligheden fik vi lavet en indkøbsliste og Mads, Bo og Kim drog afsted på indkøb med en håndbajer. Vi fik handlet ind og lavet aftensmad på trods af det ringe udvalg af gryder i lejligheden. Vores gryderet bestående af 1kg skært kød, 3løg, 2glas champignon, 2glas cocktail pølser og 2stk flåede tomater fik dog den lille 3 liters sauté pande til at give op. Det lykkes dog at røre det hele rundt når noget af fyldet blev skovlet op i midten af panden uden at det hele lå ud over hele komfuret. Efter aftensmaden fik ungerne et karbad i Mormor og Morfars badekar (de kan vist tjene godt på at leje det ud på timebasis). Senere fik vi besøg af guide Trine, som ville høre om vi havde det godt, og det kunne vi jo fortælle hende at DET havde vi ;-)

 

Tirsdag den 7. januar 2014

Dagen startede tidligt for to af turdeltagerne – nemlig Mads og Bo, som havde aftalt at tage med guiderne på endnu en pistevisning denne gang dog en uofficiel én af slagsen. De skulle derfor mødes ved bunden af Giggijoch-liften kl. 8, så de stod op kl. 7 og fik en hurtig morgenmad inden de hoppede i skitøjet og drog afsted. Vi andre nåede lige at ønske dem god tur, inden de smuttede og vi andre gik i gang med morgenmaden. Da Milo efterhånden lignede en rødspætte af sine skoldkopper, besluttede Anne-Mette og Hanne-Mie sig for at blive hjemme i lejligheden og hygge med ham, mens Kim og Aviaya tog op på pisten og kørte på ski. Dog var Aviayas ben stadig ret trætte efter turen i går, så gejsten for skiløbet var ikke så stor, men det var gejsten for pause og kiks derimod. Efter et par timer af dette, besluttede Kim at nu var det nok skiløb for Aviaya for i dag, og de smuttede tilbage til lejligheden. Her var en meget træt lille prikket Milo lige blevet puttet, og Aviaya blev i lejligheden og hyggede sammen med Mormor, mens Kim og Anne-Mette lige ville have et par timer på ski, inden lifterne lukkede. Det blev til adskillig skønne nedløb på diverse pister, inden de mødtes med Mads og Bo, som just var blevet færdige med pistevisningen. Bo havde givet den gas sammen med Mads, og han havde kørt over 75km/t (og det var vel at mærke IKKE et styrt!). De fire nåede lige et enkelt nedløb sammen, inden de tog liften over til vores egen del af bjerget og løb i bund.

Vel hjemme i lejligheden igen kunne vi konstatere at Milo havde fået flere prikker, men at han ellers var ved godt mod og havde holdt Hanne-Mie godt beskæftiget med diverse narrestreger. Kim havde smidt en spænde på sin ene skistøvle, og havde den halve dag kørt med en surring rundt om den ene støvle for at den ikke var for løs (det virkede dog ikke helt optimalt, men kunne dog lige skralde an i mangel af bedre) Han måtte derfor en tur omkring skibutikken, da de handlede ind til aftensmaden for at se om denne kunne repareres. Heldigvis kunne det godt lade sig gøre, og Kims støvle kan hentes i morgen tidlig, så han igen er klar til at styrte på pisterne ;-)

Aftenen forløb i god ro(d) og orden, og vi slapper af i den yderst rummelige og komfortable spisestue (ironi inkluderet ;-)).

 

Onsdag den 8. januar 2014

Da klokken slog 8 var der ikke meget liv i huset! Milo havde holdt begge sine forældre travlt beskæftigede hele natten, så de havde brug for søvn. Det kunne Aviaya ikke vente på, så Mads og hende måtte i gang med at spille ”HUGO” til den store guldmedajle imens Bo og Hanne-Mie prøvede at holde styr på Milo. Klokken blev da helt hen af 11.30 inden vi kom på pisten, men det gjorde faktisk ikke noget... Alle var jo inde til frokost, så vi havde nærmest pisterne helt for os selv alligevel :) Hvem sagde at en late start ikke kan være en god ide :)

Aviaya havde gode ben, så det blev til et par gode nedfarter inden frokosten kaldte. Det er utroligt, hvor meget styr den unge dame har fået på skiene siden i lørdags – hatten af for det! Efter frokosten blev det til en tur ned af bjerget – denne gang med Mads som styrmand. Og han skulle hilse at sige, at det er pænt hårdt at køre i baglæns plov.

Klokken blev hen af 16 og alt imens, at Anne-Mette og Aviaya tog liften ned styrtede Mads og Kim rundt i jagten på pistekilometer. De nåede da et par ture trods alt.

Aftensmaden blev en omgang pizza – nemt, hurtigt og lækkert.

Som om at Mads og Kim ikke var skitrætte, fik de overtalt hinanden til en omgang nightskiing. 6 gode nedfarter blev det til inden at aftenen sluttede med et flot festfyrværkeri. De ramte lejligheden omkring kl. 21.30, hvor der var kommet lidt ro på de to banditter. Nu må natten vise om natten bliver ligeså rolig.

 

Torsdag den 9. januar 2014

Efter en dejlig (næsten) uforstyrret nat vågnede vi dejligt udhvilede kl halv ni. Vi havde på dette tidspunkt dog allerede afleveret to mand til pisterne. Mads og Bo tog på pistetur sammen med guiderne igen, og havde mødtes med dem ved liften kl. 8. Aviaya havde sovet inde hos Mormor og morfar, for at være sikker på at hun ikke blev forstyrret hvis Milo havde endnu en dårlig nat. Så da Kim, Anne-Mette og Milo endelig stod op, var både Aviaya og Mormor i gang med morgenmaden, så vi kunne passende tilslutte os spisningen i vores dejlige rummelige køkken-alrum ;-).

Herefter blev Kim og Aviaya sendt på pisterne, mens Anne-Mette og Hanne-Mie blev hjemme ved Milo, som heldigvis var mere frisk og medgørlig end dagen før.

Omkring middag blev Anne-Mette beordret ud af lejligheden af Hanne-Mie, så hun smuttede op med liften og mødte med Kim og Aviaya, der havde haft en helt fantastisk dejlig dag på pisten. Aviaya kører nu helt selv ned af hele pisten (lige med undtagelse af de stejle stykker, som hun tager i plov sammen med far). Det blev til 2 nedturer inden middagsmaden, hvor vi kørte futtog nedad. Far kørte forrest med Aviaya bagved, og så blev mor beordret om bagerst som bagtrop af den lille frøken (hun kan jo lige så godt kende sin plads!). Middagen blev indtaget på restauranten, og herefter kunne Aviaya næsten ikke komme hurtigt nok ud på pisterne igen. Lidt senere mødtes de med Morfar, som var blevet færdig med pisterundfarten, og de 4 snuppede sig en sidste tur ned af pisten, inden kursen blev sat mod en dampende varm cacao i restauranten. Her stødte Mads til selskabet efter at have snuppet et par ture mere ned af de sorte pister. Kim tog Aviaya med ned i liften, mens Mads, Anne-Mette og Bo kørte i bund.

Efter at have parkeret ski og støvler i skikælderen i Haus Gabriela, hyggede vi lidt i lejligheden, inden Anne-Mette og Hanne-Mie travede ned i supermarkedet for at handle ind, mens mændene fik lov at holde styr på ungerne, mens maden blev købt og herefter tilberedt. Lige inden vi satte os til bordet kom guide Trine på besøg for at høre om vi havde haft en god tur indtil videre. Da hun var smuttet igen spiste vi aftensmaden og sendte herefter to meget vandglade børn i mormor og morfars karbad. Herefter stod den på putning og efterfølgende (voksen) afslapning og hygge og chips resten af aftenen.

 

Fredag den 10. januar 2014

Fredag var vores sidste dag på ski i denne omgang! Øv, surt, træls – ja vi kan sige det hele… Det er jo altid surt når man skal sætte kursen hjem igen, fordi det vidner om en god ferie – omvendt, så er det også rart at komme hjem og kigge tilbage på en god ferie :-)

Morgenen gik med at få pakket lejligheden sammen inden vi kunne sætte kursen mod pisten. Aviaya havde stadigvæk mod på en masse af skiløb, så det gjaldt bare om at holde sig til hvis man ikke skulle sættes af i svinget af den unge dame. Foruden lidt godt skiløb bød formiddagen også på de obligatoriske varm kakao pauser med tilhørende kager og andre lækkerier.

Henover eftermiddagen blev vejret dårligere, så det endte med at vi kørte midt i en sky… ikke det sjoveste, men Aviaya holdte i og gjorde det flot. Omkring klokken 15.00 satte vi kursen ned om lejligheden og et velfortjent bad.

Da bilerne var pakket var klokken rundet omkring 17.25 – nu ventede der os en lille køretur til Imst inden aftensmaden skulle indtages på McD. Efter en god lang pause satte vi os trætte, veltilfredse og ved godt mod kursen om Danmark.

Klokken 07.15 ankom vi på Danmarksgade 41, hvorefter vi kunne sende MKK i seng og de andre videre til Randers og Hadsten.   

 

 

 

Sidst opdateret d. 17-03-2014

Copyright © Teamhub.dk